Maatwerkadviesrapport

Om goed beeld in beeld te krijgen wat er voor jouw woning mogelijk is bieden we een maatwerkadviesrapport aan. Een gecertificeerde epa- adviseur bekijkt wat in jouw huis mogelijk is: kun je dak, gevel, vloer of ramen (beter) isoleren? Zijn zonnepanelen of een warmtepomp een optie? Je krijgt een rapport waarin alle maatregelen die voor jou interessant zijn op een rij staan. In het rapport staat ook wat het je kost, hoeveel je bespaart en hoe snel je je investering terugverdient.

Kosteloos maatwerkadviesrapport
We willen dat de drempel om een maatwerkadviesrapport te laag  is, daarom hebben wij met behulp van een subsidie en samen met geselecteerde marktpartijen een constructie opgezet waardoor het adviesrapport voor jou kosteloos is wanneer je minimaal twee maatregelen neemt die binnen de subsidienorm vallen.

De kosten voor een maatwerkadvies zijn normaal om en nabij de €350,- inclusief btw. De adviseurs die meedoen zijn bereid om het voor de deelnemers van het project aan te bieden voor €300,- inclusief btw (mits de groep groot genoeg is). Via een landelijke subsidie kun je maximaal €150,- terugkrijgen mits je aan de *voorwaarden voldoet. De verschillende isolatiebedrijven die meedoen aan het project zijn bereid om de overige €150,- mee te betalen aan het maatwerkadviesrapport. Op deze manier is het maatwerkadviesrapport voor jou kosteloos.

Het maatwerkadvies geeft je onder andere:

  • een helder overzicht van de huidige energieprestatie van je woning
  • inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen
  • inzicht in de kosten, opbrengsten en terugverdientijden van deze maatregelen
  • Met behulp van het maatwerkadvies kan worden vastgesteld wat het huidig energielabel en de energie-index is van de woning en wat het zou worden bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

* Voorwaarden subsidie

  • Je ontvangt alleen subsidie voor een maatwerkadviesrapport als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen laat uitvoeren.
  • Alleen een bedrijf dat gecertificeerd is volgens de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500, deel 02 mag een maatwerkadviesrapport opstellen (de adviseurs die wij in het project aanraden zijn gecertificeerd)
  • De adviseur heeft het maatwerkadviesrapport opgesteld na de openstelling van de SEEH op 15 augustus 2019.
  • Je hebt niet eerder subsidie aangevraagd voor een maatwerkadviesrapport en u heeft hiervoor niet eerder subsidie ontvangen van een ander bestuursorgaan.
  • Je voegt bij de aanvraag de factuur en het betaalbewijs van het maatwerkadviesrapport.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan hieronder in voor een maatwerkadviesrapport.

Let op: vanwege de Corona pandemie worden de woningopnames voorlopig niet uitgevoerd. We houden de ontwikkelingen van het coronavirus en de geldende voorschriften nauwlettend in de gaten, zodra het weer veilig is komen de adviseurs graag bij je langs. Je kunt je wel vast opgeven, zodat je zeker weet dat je kunt profiteren zodra we kunnen starten.