Samen isoleren we de Zuidert

 

Laat deze unieke kans niet lopen!

Meer wooncomfort, een (veel) lagere energierekening én een bijdrage aan een beter milieu. Dat willen we natuurlijk allemaal! Maar hoe pak je het duurzamer maken van je woning in de praktijk aan? Het project ‘Samen isoleren we de Zuidert’ helpt je als huiseigenaar bij het realiseren van bovenstaande doelen. Je zult ervaren dat het dan echt niet moeilijk meer is. Dan is het: gewoon doen!

Waarom de Zuidert?
In de zoektocht naar een geschikte wijk om het project op te zetten is er eerst een selectie gemaakt op basis van het bouwjaar van de woningen. De Zuidert bestaat uit veel jaren 80 woningen, bij woningen die in deze periode gebouwd zijn is er vaak al basis isolatie aanwezig, maar toch is er veel winst te behalen. Om een goed beeld te krijgen van de wijk zijn er isolatiescans gemaakt van acht verschillende woningen. Bij deze scans zijn onder andere thermografische foto’s gemaakt waarmee in beeld gebracht is waar de warmte ontsnapt. Voor nagenoeg alle woningen geldt dat er met eenvoudige stappen veel winst te behalen is!

Zonder winstoogmerk
De projectorganisatie ‘Samen isoleren we De Zuidert’ wordt gedreven door vrijwilligers  en werkt zonder winstoogmerk. De overheid wil namelijk de CO2-uitstoot fors verlagen. ‘Samen isoleren we De Zuidert’ werkt met niet-commerciële adviseurs. Op basis van deze adviezen kunnen zorgvuldig geselecteerde marktpartijen voor een reële prijs uw woning beter isoleren. Dit wordt met zekerheid een investering die je binnen afzienbare tijd terugverdient. Als extra steun in de rug biedt de landelijke overheid nog een netto premie van maximaal 90 euro per woning.

Wie staan er achter  ‘Samen isoleren we de Zuidert’?
De rijksoverheid wil volgens het Klimaatakkoord de CO2-uitstoot in 2050 ten opzichte van 1990 met 80-95 procent verlagen. Gemeente Noordoostpolder heeft haar eigen klimaatdoelstelling: zij wil in 2030 energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat er dan in de Noordoostpolder net zoveel energie wordt verbruikt als dat er in de gemeente wordt opgewekt. Zover zijn we nu nog niet. NETwerk Energieneutraal, waarin naast gemeente Noordoostpolder zo’n twintig lokale organisaties samenwerken, realiseert projecten die bijdragen aan het energieneutraal maken van de Noordoostpolder.

Subsidie van de provincie Flevoland
Eén van die projecten is ‘Samen isoleren we de Zuidert’. Voor de uitvoering van het project heeft NETwerk Energieneutraal een subsidie gekregen van provincie Flevoland.

Bekijk hier de online informatiebijeenkomst

Hoe werkt ‘Samen isoleren we de Zuidert’?

De organisatie ‘Samen isoleren we de Zuidert’ helpt je met al je vragen. Deze website geeft je de basisinformatie. Maar wij organiseren ook informatiebijeenkomsten in buurthuis De Brulboei waar u meer specifieke vragen kunt stellen. Je kunt ons volgen via Facebook, Instagram en u kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Interesse?

Laat je gegevens dan hier achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van: