Subsidiemogelijkheden (na) isolatie


Om het na isoleren van woningen te stimuleren heeft de overheid diverse subsidieprogramma’s opgezet.
Deze subsidiemogelijkheden leggen we hieronder in het kort uit. Ben je benieuwd naar de specifieke mogelijkheden voor jouw woning? Laat dan je contactgegevens achter via het contactformulier en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

ISDE
Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je als woning eigenaar subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet.

Subsidie voor isolatiemaatregelen
Er is voor woningeigenaren  subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Er gelden verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE. Zo moet je als eigenaar de koopwoning als hoofdverblijf hebben. En als je in aanmerking wil komen voor een isolatiemaatregel, dan moet je  daarnaast nog voor minimaal 1 andere maatregel subsidie aanvragen. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, een warmtepomp of zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.

De energiebesparende isolatiemaatregelen waaruit je kunt kiezen, zijn:

  • spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil
  • dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is)
  • vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem (ofwel de kruipruimte) in de thermische schil
  • gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel met isolatiemateriaal
  • hoogrendementsglas: het vervangen van glas in de thermische schil door HR++-glas of door triple glas

Per 01 januari is het subsidie bedrag verhoogd waardoor je nu om en nabij de 30 procent van het totaalbedrag kunt terugkrijgen! (afhankelijk van het aantal m² en de maatregelen).

Klik hier voor meer informatie over de ISDE subsidie

Maatwerkadvies rapport
Een maatwerkadviesrapport laat zien welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen je kunt nemen om de energieprestatie van je woning te verbeteren.

Het maatwerkadviesrapport geeft onder andere inzicht in:

  • de huidige energieprestatie van de woning;
  • de mogelijke energiebesparende maatregelen;
  • de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen.

RRE subsidie
De regeling reductie energiegebruik is voor het project Samen Isoleren we de Zuidert aangevraagd in samenwerking met de Gemeente Noordoostpolder. De subsidie wordt ingezet om kleine energiebesparende maatregelen in huis te stimuleren.  Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast kan de subsidie gebruikt worden om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. De subsidie bedraagt maximaal €90 per woning.